trailer

Skribent

Andreas Samuelson

14 maj 2024 | 10:15

Trailerpremiär: Kusligheter i David Cronenbergs nya skräckis ”The Shrouds”

Skräckmästaren bjuder denna gång introduktionen av teknologi som övervakar de döda.
Den kanadensiska filmskaparen chockade skräckpubliken med klassiker som ”Scanners” (som snart blir TV-serie), ”Videodrome” och ”Flugan” (som snart blir remake). 2022 gjorde David Cronenberg comeback inom genren med ”Crimes of the Future” och nu återvänder han ännu en gång med kommande fransk/kanadensiska rysaren ”The Shroud”.
 
Denna följer en framgångsrik affärsman (Vincent Cassel) som sörjer sin döda hustru. Han uppfinner GraveTech, en revolutionerande men kontroversiell teknologi som tillåter de levande att övervaka sina döda. En natt skändas flera gravar, inklusive hustruns, och affärsmannen bestämmer sig för att spåra de skyldiga.
 
I andra roller ser vi Diane Kruger ("Inglorious Basterds"), Guy Pearce ("L.A. Konfidentiellt"), Sandrine Holt (”Terminator Genisys”), Elizabeth Saunders (”From”) och Jennifer Dale (”Sex/Life”). Cronenberg har även skrivit manus och sagt att det är en både personlig och självbiografisk film.
 
Det är ett minst sagt spännande upplägg och vi är alltid nyfikna när Cronenberg gör ny skräck, speciellt med en så fin ensemble som denna. Att regissören påbörjade arbetet redan för två år sedan kan vara ett både bra och dåligt tecken men vi hoppas såklart på det förstnämnda.
 
Se trailern här:
 
 
”The Shroud” har premiär på filmfestivalen i Cannes den 20 maj och släpps på franska biografer den 25 september.
 
Vad tror du om Cronenbergs nya?
| 14 maj 2024 10:15 |