Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 maj 2024 | 08:55

Bioaktuella "The Fall Guy" får kritik för "smaklöst" skämt om Johnny Depp och Amber Heard

"Inget är roligt med våld i hemmet", skriver folk i sociala medier.
Bioaktuella actionkomedin "The Fall Guy" får kritik över en replik som vissa anser olämplig. Ett skämt om exmakarna Johnny Depp och Amber Heard får nu kritik i sociala medier, skriver People.
 
I en scen har regissören Jody (Emily Blunts rollfigur) just haft ett stort slagsmål i sin trailer, med vad hon tror är en inkräktare. In kliver filmproducenten Gail (spelad av Hannah Waddingham), som kastar ett öga på det sönderslagna stället och säger: "Det är som om Amber och Johnny varit här".
 
 
Inte svårt att förstå vilka som åsyftas, speciellt efter den uppmärksammade rättegången häromåret då kändisparets våldsamma hemmabråk blev väldigt offentliga.
 
"Smaklöst" och "billigt", enligt flera kritiska kommentarer på X (tidigare Twitter). "Det här är en besvikelse" skriver en person, och någon undrar "varför skriver vi sådana filmrepliker år 2024?"
 
"Jag skulle vilja fråga manusförfattaren vad han tycker är så roligt med våld i hemmet" skriver användaren Shane R.
 
 
"The Fall Guy" är skriven av Drew Pearce och regisserad av David Leitch. Ryan Gosling, Emily Blunt och Aaron Taylor-Johnson spelar huvudrollerna i en film som utspelar sig bakom kulisserna på en stor Hollywood-rulle och gör det med flera referenser till filmvärlden och kända skådisar.
 
Filmen är just nu etta på svenska biotoppen och släpps i USA imorgon fredag.
 
| 2 maj 2024 08:55 |