Film

Skribent

Paul Dakwar

14 maj 2024 | 22:00

Marvelstjärnan var nära på att spela Doctor Doom på 90-talet

Visste ni att den nyligen bortgångna filmskaparen Roger Corman stod bakom en "Fantastic Four"-film på 90-talet? Mark Ruffalo provspelade för en roll!
Den nyligen bortgångne Roger Corman, känd för sina b-rullar, stod bakom ett Marvelprojekt på 90-talet. Filmen han skulle producera var inget annat än "Fantastic Four" (1994).
 
Notoriskt “dålig” (eller helt enkelt i linje med stilen av en b-rulle), har den ändå fått kultstatus inom filmindustrin. Och trots att den aldrig fick ett officiellt släpp har den blivit ett intressant fenomen för fans av superhjältegenren och filmhistoria, då den har en viss charm, och många fans uppskattar den för dess lojalitet mot serietidningen och dess äkta entusiasm för materialet.
 
Handlingen följer de klassiska Marvelkaraktärerna Reed Richards/Mr. Fantastic, Sue Storm/Invisible Woman, Johnny Storm/Human Torch och Ben Grimm/The Thing. De får sina superkrafter efter en rymdexpedition och måste sedan förena sina krafter för att bekämpa skurken Doctor Doom.
 
I en intervju med Syfy svarar Roger Corman på frågan om han kan ge några råd till Marvels filmskapare och producenter, då superhjältefilmerna nu är på sin höjd.
 
– Låt pengarna gå till skärmen. Mycket av kostnaderna går till producenterna och deras kontorer, säger Corman till Syfy, och menar att pengarna måste investeras mer i själva filmen, och mindre in i producenternas fickor.
 

MCU-stjärnan ville bli Doctor Doom 

 
Nu när Marvel Studios åter har rätten till "Fantastic Four", har de allt eftersom avslöjat vilka som är med i rollistan för den kommande "F4"-filmen. Bland annat ser vi Pedro Pascal som Mr. Fantastic och Vanessa Kirby som Invisible Woman. John Malkovic har nyligen också blivit en del av projektet, men det är ännu oklart vem han kommer att spela.
 
Vem som eventuellt blir den som spelar skurken Doctor Doom är ännu oklart, men det råder ingen tvekan om att karaktären är den om Marvelfans mest ser fram emot att se. Men visste ni att en nuvarande MCU-stjärna var nära på att spela superskurken i Cormans b-rulle?
 
Innan Mark Ruffalo spelade sin ikoniska Marvelroll som Hulken, gjorde han nämligen en audition för rollen som den överdrivet kraftulla superskurken Doctor Doom. Han fick inte jobbet – istället gick den till Joseph Culp , känd som Archie i "Mad Men".
 
Large 7bfa839d778584c0fb092bb6bec95f46 030907
 
Även om den aldrig fick den kommersiella framgången som många hade hoppats på, har Roger Cormans "Fantastic Four" lämnat ett bestående intryck på filmhistorien. Den tjänar som ett påminnelse om den kreativa processens utmaningar och visar hur passion och engagemang kan skina även i de mest oförutsägbara situationerna.
 
Se hela filmen nedan:
 
| 14 maj 2024 22:00 |