Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 maj 2024 | 12:30

Marvels superflopp får revansch på Netflix - mest streamade filmen i USA just nu

Dakota Johnson och Sydney Sweeney syns i den tvärsågade (och plötsligt populära) "Madame Web".
Att en film floppar på bio behöver inte betyda total katastrof. I dessa tider är det inte ovanligt att publiken väljer att vänta och upptäcker nya storfilmer på VOD och streaming.
 
Så verkar vara fallet med Marvel-adaptionen ”Madame Web”, som nyligen kom upp på Netflix i USA. Filmen är just nu den mest sedda på streamingtjänsten, enligt CBR. Om tittarna är nöjda med vad de fick se? Det förtäljer inte historien. ”Madame Web” är med låga 3,9 på IMDb fortfarande en av de sämst betygsatta superhjältefilmerna någonsin.
 
Sonys ”Madame Web” hade det minst sagt kämpigt på bio i början av året. Filmen spelade (med nöd och näppe) in 100 miljoner dollar världen över, och blev en av årets första och största floppar.
 
Dakota Johnson och Sydney Sweeney medverkar i filmen som slaktats av flera kritiker. En revansch på Netflix är kanske en klen tröst, men den som inte har alltför höga krav kan nog döda två timmar i kvinnliga hjältars sällskap utan problem. "Det är en oförarglig men tämligen tam och lättglömd film" tyckte MovieZines recensent vid premiären.
 
Här i Sverige finns "Madame Web" än så länge bara som köp/hyrfilm på SF Anytime och liknande tjänster.
 
| 17 maj 2024 12:30 |