Serie

Skribent

MovieZine

19 april 2024 | 21:30

Kommer du ihåg Caroline i "Glamour"? Så här ser hon ut idag

Skådespelerskan har skapat en tv-serie om sitt liv.
Alla som följt "Glamour" genom åren känner till karaktärer som Brooke, Eric, Ridge, Sally och många andra. En av de minnesvärda karaktärerna vi fått möta i den populära såpan är är Caroline.
 
Caroline spelades av Joanna Johnson under åren 1987-1990, 1992 och 2001. Allt är möjligt i tv-såpornas värld så Joanna fick även spela Carolines tvillingsyster Karen i "Glamour", mellan 1991-1994, 2009 och 2011-2014. Totalt har det blivit mer än 800 avsnitt för henne.
 
 
När "Glamour" för första gången berättade om två lesbiska karaktärer (Karen var en av dem) passade Joanna Johnson på att själv komma ut som gay.
 
- Jag var så rädd att jag inte skulle få några roller om folk visste att jag var lesbisk. Eller att jag inte skulle vara trovärdig i romantiska scener. Jag behövde ta itu med mycket självhat, berättade hon för TV Guide.
 
Joanna Johnson, idag 62 år, jobbar fortfarande flitigt. Hon gör inte så mycket skådespeleri länge men håller sig sysselsatt bakom kameran. Hon har bland annat varit manusförfattare, producent, showrunner och regissör. Hon skrev bland annat manus till filmen "Pet Doctor" (2001), med David Arquette och Courteney Cox i rollistan, och skapade tv-serien "Hope & Faith" (2006).
 
Senare hon agerade var i serien "Good Trouble", i ett avsnitt från 2019. "Good Trouble" är en spinoff på serien "The Fosters". Båda har rullat på i flera säsonger, och Johnson är listad som både producent och manusförfattare på serierna.
 
Här kommer mer fakta om Joanna Johnson:

● Joanna Johnson är gift med skådespelerskan Michelle Agnew sedan 2008. De har två barn ihop.

● Hon har kallats för Cybill Shepherds dubbelgångare. Shepherd spelade mot Bruce Willis i tv-serien "Par i brott".

● Johnson skapade tv-serien "Hope & Faith" baserat på sitt egna liv. Serien handlar om systrar som inte har mer gemensamt än just släktbanden. När såpastjärna Faiths rollfigur dör flyr hon skvallerpressen genom att flytta in hos sin syster Hope i förorten.
 
Kolla in de senaste bilderna på Joanna Johnson nedan.
 
| 19 april 2024 21:30 |