Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 maj 2024 | 08:25

Stjärnspäckat och urtråkigt i Ruben Östlunds nästa långfilm

Kirsten Dunst och Keanu Reeves är ombord när "The Entertainment System Is Down" börjar fylla på med passagerare. Och regissören har köpt ett flygplan.
Det kommer bli en stjärnspäckad flygning när svenske regissören Ruben Östlund spelar in sin nästa film under 2025. Keanu Reeves är bekräftad för en roll. Han får sällskap av både Kirsten Dunst ("Civil War") och Daniel Brühl ("Rush"). Fler välkända skådespelare väntas ansluta sig inom kort, skriver Deadline.
 
Inte nog med det: Östlund ska ha köpt in ett äkta Boeing 747 för att använda som inspelningsplats.
 
Redan under årets Oscarsgala berättade Östlund att han hade ögonen på Brühl och Reeves. På önskelistan finns också "Elvis"-stjärnan Austin Butler... Håll utkik efter fler uppdateringar kring filmens passagerarlista.
 
Som vanligt när Östlund är i farten så vill han utmana sin publik, och göra film som är lika delar satir som ett socialt experiment. "The Entertainment System Is Down" ska handla om en långdistansflygning där internet och underhållningen ombord slocknar. Passagerarna får tampas med total tristess i timmar.
 
Regissören har inspirerats av en vetenskaplig studie där människor fick sitta ensamma i ett rum med bara sina tankar i 15 minuter. De hade dock möjligheten att trycka på en knapp och få en "harmlös men smärtsam elchock". 1/4 av kvinnorna och 2/3 av männen tryckte på knappen, och valde alltså en elchock framför att ha tråkigt.
 
Filmen blir Östlunds tredje på engelska. Förväntningarna är höga efter att "The Square" och "Triangle of Sadness" gjort succé både på Cannes-festivalen och Oscarsgalan. 
| 15 maj 2024 08:25 |