Serie

Skribent

Alexander Svensson

14 maj 2024 | 17:45

Trailer: Krigets lågor är tända i nya säsongen av "House of the Dragon"

Gamla och nya ansikten bråkar om den evigt åtråvärda Järntronen i en storslagen ny trailer.
Premiären för andra säsongen av “House of the Dragon” är bara veckor bort, och för att maximera hajpen har HBO släppt en sista och oerhört maffig trailer. Det är drakar, eld, slag och arméer så långt ögat kan se, samtidigt som dramat mellan karaktärerna skruvas upp ytterligare en nivå.
 
Berättelsen tar vid där säsong 1 slutade. Aegon II Targaryen (Tom Glynn-Carney) är krönt till ny kung av Westeros, på bekostnad av den rättmätiga arvtagaren Rhaenyra (Emma D’Arcy). Rhaenyra har inte heller bara förlorat sin tron - hon är dessutom en son kort efter att Aegons enögde brorsa Aemond (Ewan Mitchell) klantade sig och hade ihjäl prins Lucerys i första säsongens finalavsnitt. Det är därmed dags att tända eld på riket i jakt på både hämnd och tron, och såväl lorder som bönder måste välja sida när Targaryenfamiljen nu ger sig på varandra.
 
Cregan Stark (Tom Taylor) i bakgrunden är en av säsongens nya karaktärer.
 
Den nya trailern ger oss inte bara en försmak på slagsmål och ränksmideri, utan även en titt på några av säsongens nya karaktärer. Huset Stark representeras här av unge lord Cregan (Tom Taylor), som skymtar förbi lite snabbt. Vi får också en se Alyn av Hull (Abubakar Salim, från “Raised By Wolves”). I centrum finns dock karaktärerna vi känner till sedan innan: utöver Aegon, Rhaenyra och Aemond ligger fokus även på Alicent (Olivia Cooke), Daemon (Matt Smith) och Criston (Fabien Frankel).
 
Den nya trailern för “House of the Dragon” kan du se nedan. Premiär blir det den 16 juni.
 
| 14 maj 2024 17:45 |