Skribent

MovieZine

25 november 2017 | 15:00

”Ombytta roller, stereotyper med en twist och allmänt skruvad humor”

En skådis, en filmskribent och en musikproducent. Humortrion PAJ började spela in spontana komediklipp utan att ha några som helst intentioner av att släppa dem online.
Men det som för några månader sedan började som ett litet hemligt passionsprojekt, har nu utvecklats till en nystartad YouTube-kanal med en sketchserie.
 
PAJ består av skådisen Joel Lützow (bland annat Gustav Ek i ”Gåsmamman”), MovieZines egna Poya Salari, samt musikern Arman Karégar. Tre komedinördar som de beskriver sig själva.

- Vi kände att vi behövde något att slösa vår kreativa energi på tillsammans, något ganska oseriöst med utrymme för alla våra skruvade idéer. Att skapa dessa klipp var terapi på många sätt. Men vi hade till en början inte alls tänkt att lägga ut något på YouTube. Det var mer en grej att vi ibland visade lite vad vi gjort till polare på förfester. Det visade sig dock uppskattas mer än vi förväntat oss, säger Joel.

Sketcherna blandar olika typer av humor. Det är allt från simpel slapstick, ombytta roller och stereotyper med en twist, till mer surrealistisk och mörk-komedi.
 
- Vi vill kunna göra exakt allt sånt vi själva tycker är kul, men på vårt eget sätt med vår personliga touch, understryker Arman.

Varje söndag kommer det att släppas en ny sketch, där vi förutom PAJ också kommer stöta på spännande gästskådisar.
 
- Vi är väldigt glada och öppna med att vi tagit in folk vi själva beundrar, och att deras medverkan höjer kvalitén på våra sketcher, berättar Poya.

Första PAJ-sketchen finns att se här nedan:
 
| 25 november 2017 15:00 |