rykte

Skribent

Alexander Kardelo

16 maj 2024 | 12:00

Disney vill ha Austin Butler till nästa "Pirates of the Caribbean"

Istället för Johnny Depp?
En sjätte "Pirates of the Caribbean" borde vara hög prio för Disney, med tanke på vilka kassakor de där filmerna är. Ändå verkar den svår att få till. Det hjälper förstås inte att det har stormat kring filmseriens stora stjärna, Johnny Depp, vilket sätter kapten Jack Sparrows framtid på spel.
 
Ett nytt rykte från The Disinsider (ta det med en nypa salt och en shot rom) säger att Disney har piratkikaren riktad mot ett nytt stjärnskott. Man hoppas locka med Austin Butler ut på äventyr på de sju haven.
 
Butler slog igenom stort med sin hyllade roll i Bay Luhrmanns "Elvis". Vidare har skurkrollen i "Dune: Part Two" cementerat hans status som en både orädd och mångsidig skådis. Härnäst syns han både i mc-rullen "The Bikeriders", i Michael Manns "Heat 2"... och kanske i Ruben Östlunds nya film?
 
Craig Mazin ("Chernobyl", "The Last of Us") ska försöka knäcka manus till "Pirates of the Caribbean 6". Vem som regisserar är inte känt än. Inte heller om Johnny Depp vill, kan och får återvända i sin paradroll.
 
Den senaste "Pirates"-filmen kom 2017 så det kan vara hög tid för en reboot av filmserien med ny fräsch rollista.
| 16 maj 2024 12:00 |