Film

Skribent

MovieZine

18 maj 2024 | 07:50

Cillian Murphy klar för “28 Years Later” - en återförening med Danny Boyle

Stjärnspäckad ensemble i zombie-uppföljaren.
Innan “The Walking Dead” och “The Last Of Us” hade vi Danny Boyles “28 Days Later” (2002), som gav den irländske Oscarsvinnaren Cillian Murphy ("Oppenheimer"), sitt stora genombrott. Filmen utspelar sig i ett post-apokalyptiskt London, där huvudkaraktären Jim (Murphy), vaknar upp på ett sjukhus 28 dagar efter att ett aggressionframkallande virus har utbrutit.
 
Uppföljaren “28 Weeks Later” (2007) valde dock att fortsätta med helt nya karaktärer och utan Murphy. Nu kan Sony Motion Picture Groups ordförande, Tom Rothman bekräfta att det blir en 22 år senare återförening mellan Murphy och regissören Danny Boyle samt manusförfattaren Alex Garland ("Civil War"), i den nya uppföljaren “28 Years Later”.
 
I en intervju med Deadline, då Rothman fick frågan om Murphy kommer att återvända till sin tidigare roll som Jim svarade han:
 
- Ja, men på ett överraskande och växande sätt, låt mig uttrycka det så.
 
För närvarande står Murphy som executive producer för projektet och det är ännu oklart om han återvänder som sin huvudkaraktär.
 
Rollistan är minst sagt stjärnspäckad, med namn som Ralph Fiennes, Jodie Comer och Aaron Taylor-Johnson spikade. I januari blev det känt att det planeras att bli en trilogi av den nya uppföljaren, och regissörkandidat för nästa film är Nia DaCosta (“Candyman”, “The Marvels”).
 
“28 Years Later" har planerad premiär den 20 juni 2025.
 
Lisa Strand
| 18 maj 2024 07:50 |