Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 maj 2024 | 13:30

Chris Hemsworth försvarar Marvel-filmerna: "Miljarder tittare kan inte ha fel"

More love. Less thunder?
Ah... Marvel-debatten som vägrar dö. Martin Scorsese öppnade Pandoras ask när han klagade på att Marvels popcornrullar inte kan ses som "riktig film", och sen dess har halva Hollywood vägt in för eller emot. Francis Ford Coppola ser superhjältefilmer som "avskyvärda" medan många MCU-inblandade har ryckt ut till filmernas försvar.
 
I en ny intervju med Times of London (via THR) säger "Thor"-stjärnan Chris Hemsworth hur det kändes när filmlegendarer spottade på hans levebröd.
 
- Det kändes hårt. Och det störde mig, speciellt när det kom från mina hjältar. Jag förstod inte varför man klankar ner på superhjältar. De har själva gjort filmer som inte funkar - det har vi alla. När de pratar om vad som är fel med superhjältar tänkte jag "säg de till alla de miljarder som tittar på filmerna... Har de fel?"
 
Hemsworth tillägger att det är superhjältar som Thor & gänget som håller biograferna flytande, trots kriser som corona-pandemin och den spådda biodöden.
 
- Superhjältefilmerna fortsätter dra folk till biograferna. Folk kommer tillbaka tack vare dem. Så de förtjänar mer uppskattning.
 
Flera Marvel-skådisar har också uttalat sig kritiskt om MCU genom åren. Idris Elba ska ha kallat Marvel-inspelningar för "tortyr" och Christian Bale har sagt att det var "enformigt" att filma framför green-screen. Hemsworth är skeptisk:
 
- De ser att filmerna är framgångsrika och vill vara med. "Jaså, min film funkade inte? Då klankar jag ner på dem". Lyssna, jag växte upp med en roll i en såpopera. Och det störde mig alltid när folk sedan såg på serien med skuld eller skam. Ödmjukhet kommer man långt på.
| 14 maj 2024 13:30 |